Tommy Hilfiger – Gigi Hadid

Skapat en ny fasad

Ett av världens ledande mode-designers har nu skaffat sig en ny sida av sitt märke, och där med nya kunder. Många, framförallt äldre personer, tänker på Tommy Hilfiger som ett märke många rika gubbar använder. Det har varit stort inom golfen och ansågs vara ett liknande märke som Gant, Ralph Lauren och Lexington. De designar givetvis de typerna av kläderna fortfarande, men när de startade ett samarbete med Gigi Hadid förändrades mångas uppfattning av Tommy Hilfiger till något mer positivt. Inte bara att hon, utan även Tommy levererade tillsammans en snygg kollektion, där många lyfte även upp ögonen för märket och modellen.

Lite kort om Tommy Hilfiger, så grundades märket 1985 av självaste Tommy Hilfiger. Under årens gång har de spridit säg världen över och nu har de många olika ”delar” inom märket, exempelvis Tommy Jeans, Hilfiger Collection, Tommy Hilfiger Tailored och Tommy x Gigi. Den sistnämnda är den som skapat störst rubriker.

Gigi Hadid är nya ansiktet utåt

En av mode- och kändisvärldens mest omtalade personer är just nu Gigi Hadid. Hon, samt hennes syster Bella Hadid, är två av de hetaste modellerna i nutid. Däremot är Gigi aningen populärare då hon inte gjort någonting med till utseende, till skillnad från hennes syster som opererat näsan.

Gigi heter egentligen Jelena, men är känd under namnet Gigi. Hon är född den 23 april 1995 i Los Angeles. Förutom modellandet har Gigi även medverkat i några avsnitt av TV-serien The Real Housewives of Beverly Hills. Innan hon började med att bli modell på heltid så satsade hon på skolan, samtidigt som hon var lagkapten i volleybollteamet i High School i Malibu samt tävlade hästhoppning. 2011 fick hon sitt första modellkontrakt med IMG Models agenturen. Efter 2015 har hon varit ett hett samtalsämne, då hon var modell för Maybelline New York.

Gigi har länge haft ett förhållande med Zayn Malik sedan i början av 2015, som tyvärr tog slut nyligen. Den 13 mars gick Gigi Hadid och Zayn Malik ut tillsammans att de inte längre är ett par. Dock hann de vara de tredje paret genom tiderna som fick vara med på Vouges omslag. År 2014 gick Gigi även ut med att hon har Hashimotos sjukdom, vilket är en kronisk sjukdom i sköldkörteln som inte går att bota men den går att behandla. Symptomen av sjukdomen är viktökning, håravfall, humör och liknade som styrs av hormoner.

Kollektionen

Den kollektion som Gigi har gjort tillsammans med Tommy Hilfiger och som hon även är modell för, är i temat fashion-heaven. Kollektionen består av en marin färgskala som innefattar klassiska och eleganta plagg, men även vissa plagg som är mer i hypebeast trenden. När Gigi Hadid visade upp kollektionen för första gången var catwalken uppbyggd som en racingbana för racerbilar. Några av hennes plagg är i temat av racing med mycket magtröjor, vaxade jeans och sportigt typsnitt. Kollektionen har en feminin utstrålning samt stilren med skarpa siluetter, och innefattar inte bara kläder utan även accessoarer.

Många designers som har fått kommentera kollektionen och samarbetet mellan supermodellen och modehuset säger att det är det bästa från två världar. Det är en salig blandning av snygga sweatshirts, skräddade skepparkavajer, skira maxiklänningar och kabelstickat. Skorna från kollektionen innefattar platåsandaletter och stilrena väskor med genomtänkta detaljer. Modevärlden anser att denna kollektionen är perfekt om man vill vara trendigast till nya säsongen. Den är marin fast med en twist. När de flesta tänker på marint så tänker man på Lexington, kläder med ränder och chinos.

Det är lite av det Tommy Hilfiger till en början tillverkade. Fokuset på denna kollektion ligger på kvalitet samt att det ska vara elegant men samtidigt trendigt och inte för ”tantigt” och marint. Många av plåtningarna till kollektionen togs ute i öknen i California, då Gigi stod i kläderna från sin kollektion bredvid en gammal sportbil. Detta skapade många rubriker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *