Dagens mode

Att kombinera färger i alla dess nyanser är något som har blivit trendigt inom modevärlden senaste tiden. De färger som är mest trendiga nu till sommaren är att kombinera gult med rosa eller orange, samt beige med ljusrosa eller Niagara-blått. Här på thefasionist.se kommer du kunna läsa om allt som har med världens och Sveriges modetrender, vilka butiker och märken som är mest hypade nu, trendmedvetna ikoner, fashion weeks världen över och mycket annat som intresserar dig.

Hypebeast

En stil som har dragit med många gamla märken och som är allt annat än omodern just nu är hypebeast-trenden. Många personer som studerar mode-trender säger att detta kan vara med mest oväntade, spektakulära men även coolaste trenden de har sett.

Du kommer kunna läsa mer om hypebeast i en annan artikel här på vår hemsida, men lite kort om den är att märken som var vanliga förr, men inte speciellt populära, har kommit upp till ytan. Exempel på detta är Fila och Kappa som tidigare bara varit vardagliga sportmärken i den billigare och töntigare kategorin förr. Nu är det allt annat än billiga, finns i varenda populär hypebeast-butik.

Butikerna behöver inte ens sälja sportkläder för att ha inne deras sortiment. Exempel på en butik som säljer Fila och Kappa är Urban Outfitters, som du även kommer kunna läsa djupare om.

Rutigt

Något som är speciellt för mode-trenden just nu är mönster. Prickigt, randigt, blommigt och så vidare. Men det mönster som är absolut mest trendigast är det rutiga, som finns i nästan varenda butik som säljer kläder anpassade för trender i nutid.

Det finns rutiga tröjor, kjolar, byxor och klänningar, men framförallt kavajer. En rutig kavajjacka med en schysst vit V-ringad tröja under är något av det mest trendmedvetna du kan köpa. Dessutom har det börjat bli populärt med att ha ”stripes” på sidan av sina byxor.

De är alltså ett enfärgat sträck som går från början till slutet av byxorna på yttersidan, lite sportigt om man hade sätt det förr i tiden. De finns även rutiga byxor med ett sådant sträck på sidan, vilket är riktigt hett för tillfället.

Stora kläder

Sedan 80- och 90-talet har det varit en trend att vara smal. Numera börjar den trenden övergå till att ”stark är det nya smal”. Det vill säga att den kroppshets som fanns förr börjar sakta med säkert avlägnas. Givetvis finns det ett ”ideal” i samhället, men den blir mindre och mindre då många inser att kroppen inte är allt. Både män och kvinnor kämpar emot samhällsidealen om att vara smal, vilket även har skapat trenden med stora kläder.

Du kan i princip alla modemedvetna klädbutiker hitta jackor, byxor, munkjackor och tröjor som är i en så kallad ”oversize” modell. Det innebär att det är enormt stor och är meningen att vara så. Storlek S kan vara som en XXL i ”storhet”, men att den ska vara så i modellen. Det finns givetvis många förklaringar till trender, men så kallade trendforskare menar på att denna trend just uppkom för att minska kroppsidealet och hetsen att vara smal. I dessa plagg ser man oftast inte skillnad på personer som är större eller mindre i sin kroppsbyggnad. Exempel på sådana plagg rent konkret som har funnits nu under vintern år 2017/2018 är dessa stora dunjackor.

Butiker som bland annat Bik Bok har varit en av storsäljarna till dessa gigantiska jackor som ser ut att vara till användning för bergsklättrare. Även boyfriend-jeans är ett exempel på ett klädesplagg som sitter väldigt löst och stort över benen och inte visar några former. Dessa typer av jeans finns i princip att köpa överallt men ett par storsäljare som även är väldigt populära än idag är Levi´s. Dessa tror trendforskarna alltid kommer ligga i tiden, framförallt deras 501 modell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *